Sırtı Dar Gelen Elbise Nasıl Genişletilir?

Sırtı Dar Gelen Elbise Nasıl Genişletilir

Kadınların sıklıkla karşılaştığı sorunlar arasında elbiselerin dar gelmesi var. Özellikle elbiselerin sırtının dar gelmesi sevdiğiniz halde giyemiyor olmanıza yol açıyor. Özel günlerde tercih edilen kıyafetlerin vücut hatlarına uyum sağlamaması, dar gelmesi kadınları en çok endişelendiren durumlardan birisi. Ancak sırtı dar gelen elbiseyi giymekten vazgeçmeye gerek yok. Elbisenizi genişletmek için birden fazla yöntemden yararlanabilirsiniz. Kadınlar için sırtı dar gelen elbiseyi genişletmek amacıyla kullanılan yöntemler de sanıldığı kadar zor değil. Birkaç küçük ipucu ile elbisenizi sizi sıkmayacak şekilde giymeye devam edebilirsiniz. 
Sırtı dar gelen elbiselerinizin genişletmesi için kullanabileceğiniz yöntemlerden birisi dikiş eklemek. Dar gelen elbisenin genişletilmesi için tercih edilen en iyi yöntemlerdendir. Elbisenin yan dikişinden veyahut arkasından, fermuar bölgesinden dikiş eklemesi yapılabilir. Bu sayede ekstra kumaş kullanarak elbisenin daha büyük hale gelmesini sağlayabilirsiniz. Bu yöntemi kullanmanız sayesinde elbisenizin orijinal tasarımını bozmak zorunda da kalmazsınız. Kullanabileceğiniz bir diğer yöntem de elbisenizin yan dikişini açmanızdır. Yan dikişi açtığınız zaman elbiseniz üzerinde fazladan bir genişlik elde etmiş olursunuz. Kullanabileceğiniz uygun bir dikiş sökücü yardımıyla veyahut makas kullanarak dikişleri açabilirsiniz. Böylece sonradan yaptığınız dikişte elbisenizin ilk günkü formunu da korumuş olursunuz. 
Sırtı dar gelen elbisenin genişletilmesi için sıkça kullanılan yöntemler arasında kumaş eklemesi de yer almaktadır. Kumaş parçası ekleyerek var olan problem ortadan kaldırılabilmektedir. Ancak bu aşamada dikkat etmeniz gereken nokta elbisenizin tasarımına uyumlu bir kumaş parçası seçmenizdir. Bu sayede elbisenizin geniş hali çok daha estetik bir görünüm elde etmenizi mümkün hale getirir. Birçok kişi sırtı dar gelen elbiseler için dantel detaylı kumaş işlemelerinden yardım alıyor. Bu işlemeler sayesinde elbisenizi genişletebilir, ayrıca yeni bir detay elde etmiş olursunuz. 

Sırtı Dar Gelen Elbiseli Genişletmek İçin İpuçları 

Elbise genişletme işlemi sırasında dikkat etmeniz gerekenlerden birisi esnek kumaşlar tercih etmektir. Esnek bir kumaştan destek almak, işinizin çok daha kolay olmasını sağlar. Örneklendirmek gerekirse de içerisinde elastan olan materyaller, elbisenin esnemesine yardımcı olur. Genişletme işlemi sırasında çok daha iyi bir esneklik kazanılmasını sağlar. Elbisenizi sırt kısmından genişletmek istiyorsanız o zaman dikişin rengini ve tipini de dikkate almanız gerekir. Elbisenizin dikişi sırasında orijinal dikişine uygun olan bir sonuç elde etmiş olursunuz. Böylece elbisenize sonradan yaptığınız ekleme belli olmaz. Rahatlıkla giyebileceğiniz gibi içerisinde rahat edebilirsiniz. 

Sırtı Dar Gelen Elbiseyi Genişletmek İçin Önerilenler 

Sırtı dar gelen bir elbisenizi genişletmek istiyor olmanıza karşılık dikiş konusunda deneyimsiz olabilirsiniz. Böyle bir durumda uzman isimlerden destek almanızda fayda vardır. Profesyonel olan kişi öncelikli olarak elbisenizi inceler. Elbisenizi inceledikten sonra da en uygun olacak genişletme yöntemini belirler. Bu sayede elbisenizin son halinde çok daha estetik bir görünüm elde etmiş olursunuz. Son dönemlerde sırtı dar gelen elbiseler için terziler gibi moda atölyeleri de hizmet vermektedir. 
Elbisenizi bu tarz profesyonel ellere teslim ettiğiniz zaman elbise genişletme yöntemleri konusunda rehberlik alabilirsiniz. Ancak bu işlemi başarılı bir şekilde yapmak çok önemlidir. Elbisenizi kendiniz genişletebileceğinizi düşünmüyorsanız o zaman işi uzmanınıza bırakmanız en doğrusudur. Dar gelen elbisenin zarar görmemesi, giyilebilir bir hale gelmesi için risk almadan, uzman bir kişiden destek alabilirsiniz. Böylece elbisenizi genişlettiğinizde hem rahat eder hem de istediğiniz görünümü elde ederisiniz. Dışarıdan bakıldığında üzerinde işlem yapıldığı hiç belli olmayacağı gibi yeni bir elbiseye para vermek zorunda kalmaz, elbisenizi giymeye devam edebilirsiniz. 

Etiketler: elbise
Kasım 21, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR