Gece Elbisesi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gece Elbisesi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gece elbisesi seçerken dikkat edilmesi gerekenler ve nasıl bir davette nasıl bir elbise seçimi yapmalıyım gibi sorular kadınların sıklıkla online platformlarda araştırdıkları konular arasında yer alır. Elbette her kadının gece davetlerinde kullandığı elbiseler bulunmaktadır. Lakin biz bu yazımızda yeni bir davet elbisesi seçimi yaparken nelere dikkat etmeniz gerektiği hususunu ele aldık. Gelin gece elbisesi seçimi yaparken nelere dikkat etmelisiniz, birlikte inceleyelim. 
•    İlk olarak bir gece elbisesi seçimi yaparken elbiseyi nasıl bir davette kullanacağınız oldukça önemlidir. Zira bir elbise gündüz davetleri için uygun olurken gece dışarı çıktığınızda veya davete katıldığınızda uygun olmayabilir. Özetle var olan davetin türüne ve zamanına göre elbise seçimi yapmak oldukça büyük önem taşır. 
•    Davetin amacına ve konseptine göre gerek kısa abiyeler gerekse uzun ve abartılı sayılan payetli gece elbiselerini de değerlendirebilirsiniz. Ayrıca kokteyl tarzı davete katılım sağlanacaksa kısa ve pullu abiye elbiseler tercih edilebilir. 
•    Düğün, nişan gibi özel gece davetlerinde ise vücut tipinize uygun olan uzun gece elbiselerini seçerek davetin şık bayanı olabilirsiniz. 
Bu detayları göz önünde bulundurarak sağlıklı bir gece elbisesi seçimi yaparak diğer konukların arasından rahatlıkla şıklığınızla ön plana çıkabilir ve herkesi kendinize hayran bırakabilirsiniz. 

Gece Elbisesi Seçerken Vücut Tipi Önemli Midir?

Gece elbisesi yada farklı bir deyişle abiye elbise seçimi yaparken nelere dikkat edilmeli gibi sorulara yanıt olarak kişinin vücut tipine göre elbise seçimi yapması en doğru seçim olacaktır diyebiliriz. Zira ilk olarak kişinin vücut yapısına uygun bir elbise seçimi yapması kıyafetle bütünleşmesini ve davet boyunca kendisini iyi hissetmesini sağlayacaktır. Genel olarak vücut tipi üçe ayrılır. Kimi bayanlar kum saati vücut tipine sahipken kimi bayanlarda elma ve armut denilen vücut tipine sahip kadınlardır. 
•    Balık Modeli Gece Elbiseleri: Genel olarak balık modeli dediğimiz gece elbiseleri kum saati vücut yapısına sahip olan kadınların tercih etmesi gereken modellerdendir. Zira bu kadınların göğüsleri ve kalçaları dolgun iken belleri ince yapıdadır. Beli oturan ve bel kısmını öne çıkaran balık modeller bu kadınlar için biçilmiş kaftandır diyebiliriz. 
•    Kalın askılı Bol, Dökümlü Elbiseler: Elma vücut yapısı denilen kalın belli ve geniş omuzlu kadınlar daha sıklıkla kalın askılı ve dökümlü duran gece elbise modellerini seçmeleri daha doğru olacaktır. 

Ten Rengine Göre Elbise Seçimi Yapılmalı Mıdır?

Elbette kişinin gece elbisesi seçimi yaparken ten rengini göz ardı etmemesi gerekmektedir. Zira elbisenin kişinin vücudunda duruşu ten rengine göre de farklılık gösterebiliyor. Gece elbisesinin en popüler ve tercih edilen rengi örneğin her kadında aynı hoşlukta durmayabilir. Cilt yapınızın ten renginizin tonuna göre elbise seçimi yapmanız elbisenin üzerinizde canlı durmasını sağlayacaktır. 

Etiketler: gece elbisesi
Ekim 23, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR